apie mylimiausią rudenį

September 13, 2017

            Ruduo yra ir buvo mano mėgstamiausias laikas. Viskas sprogsta pasakišku gražumu, jis toks spalvingas ir įvairus, tarsi gamta visa tai būtų laikiusi ypatingam metų finalui. 

Ruduo tikrai yra skirtas daugiausiai svajotojams. Savaitgalį anksti ryte, kai miestas dar tik bunda, apsiaunu džinsus ir  šiltą megztinį, pasidarau  kavos (labai patinka ja šildytis rankas) ir einu  pasivaikščioti, ar tiesiog sėdžiu parke ant suolelio ir stebiu aplinką.  Labai maloni gaiva, lengvas rūkas ir šviežias šaltukas...gera!,  kaip pagalvoju.  Iš tikro ruduo man patinka ir tada kai rytai tampa tamsūs, o dienos vis labiau pilkėja, tokiomis akimirkomis geriausia planuoti dalykus, o aš tikra planuotoja, tad siūlau keletą minčių rudeniui.



          Eiti rinkti lapų, kaštonų, kankorėžių, gilių ir kitų gėrybių, :)  - šios gėrybės labai praverčia žiemą gaminant dekoracijas, ypač prieš Šv. Kalėdas ar paprastai pasipuošti vakarienės stalą.

         Grybauti! -  aš prisipažinsiu, esu tikra dzūkė, todėl neįsivaizduoju rudens be miško grybų. Grybavimą būtina įtraukti į sąrašą "Ką galiu nuveikti rudenį?" Iš tikro tai yra toks atpalaiduojantis, labai geras ir malonus pomėgis. Dar pasakysiu seną tiesą - miške vaikščioti sveika :) ir minčių genialių kyla:).. ir dar tie pasakiški viržiai...


 
            Atėjo metas valyti dulkes nuo stalo žaidimų - nebijokite kviesti draugų į žaidimų vakarėlius. Paskutiniu metu mano mėgstamiausias žaidimas yra "Dixit". Šis žaidimas nereikalauja kažkokio didelio patyrimo ar kažkokių specialių sąlygų. Jis labai pozityvios energijos skleidėjas ir gėrio nešėjas, be to  puikiai išlaisvina vaizduotę. Gali vienu metu žaisti nuo 3 iki 13 žaidėjų:)

           Pradėti gaminti - kai darosi šalčiau ir vis labiau norisi laiką leisti namuose, o skanūs ir pikantiški kvapai iš virtuvės gali tik pagyvinti nuotaiką. Todėl siūlau iš kažkur gauti, turėti ar nusipirkti  didelę storą močiutės (arba nebūtinai) gaminių knygą, ir pradėti kūrybą virtuvėje. Jau įsivaizduoju, kaip mano maskarponės sūrio pyragas pukši orkaitėje :)
             Kviesti draugus, o draugams neatsisakyti! Nes per vasarą mažai kada su kuo susitiksi namuose, visada yra smagiau pasimatyti mieste, parke ar gerti kavą ir pusryčiauti terasose. Ruduo pats palankiausias metas burtis į kompanijas, tikrai būnam vieni kitų pasiilgę po vasaros nuotykių. Kvieskit vakarieniauti, žaisti žaidimus, nuoširdžiai juoktis, klausytis istorijų ar anekdotų, o dar smagiau jei draugai kartu gamina maistą;) Man labiausiai patinka su draugais švęsti Padėkos dieną, taip taip žinau, kad nelietuviška šventė, tačiau turinti labai gražias tradicijas. Man patinka dėkoti ir nebijau to daryti:) Pabandykit :)


          Fotografuoti!- mano didžiausia aistra ir pomėgis. Ruduo, mano manymu, yra geriausias kūrybiškumo laikas. Tokias spalvas nuotraukose sunku gauti kitais metų laikais, ir ne vien dėl spalvotų medžių, tiesiog ore tvyro tokia nereali  nuotaika. Jei vasaros saulėlydžiai, mums dovanoja auksinius atspalvius, tai rudens vakarai turėtų būti, kaip šokolado trupinėliai. 





             

             Mėgautis jaukiais vakarais namuose - taip.....:) atėjo metas įsimylėti naują knygą, peržiūrėti senus ar naujus serialus, filmus. Savaitgaliai su pižama lovoje - tikra rudens klasika. Žinoma, nepamirštu ir  žvakių. Aš labai mėgstu  natūralaus sojos arba bičių vaško žvakes. Labai didelį aromatų pasirinkimą turi "Baltijos kvapai". Arbatos taip pat neišeina iš mados:)  labiausiai mėgstu mamos rinktas žolelės, avietės ir spanguolės...kiekvieną vakarą pagal nuotaiką.
          Atnaujinti drabužių spintą - vienas iš labai malonių užsiėmimų, nors dar nebūna šalta, o vasara mums palieka gražius prisiminimus apie šilumą, jau noriu keisti vasarinius batus į rudeninius, traukti paltukus ir kakląskares. Labai jauku, kaip pagalvoju, su šiltais megztiniais, antklodėmis sėdėti terasoje gerti arbatą ir valgyti tobulai iškeptą, skanų obuolių pyragą.
                      
         Imtis naujos pradžios - ruduo yra pradžios pradžia.  Užsiimkite tuo, ką seniai atidėliojote daryti - eiti sportuoti, užsirašyti į kalbos kursus, ar pasigaminti nuotraukas. Jaučiu kiekvienas pagalvojote, kiek nuotraukų dar neatsirinkau ir nenunešiau pasigamint, susidėliokite į albumą įsimintiniausias vasaros akimirkas. Nuotraukas gaminu reguliariai, dabar kaip tik mąstau apie zumbą :)
         Nebijoti pabūti su savimi - apgalvoti savo planus, tikslus, gal visą dieną klausyti mėgstamiausios muzikos, skaityti knygą ar pažiūrėti filmą.. :) 
Gal Harį Poterį, o gal Hobitą:)
              
            Planuoti išvykas - taip taip, ruduo ne tik darbui, raskit laiko nuvažiuot prie jūros ar  į trumpą savaitgalio kelionę, šį rudenį kaip tik keliausiu į  savo mylimą Londoną. Galiu pasakyti, kad didieji Europos miestai rudenį yra fantastiški, plius juose mažiau turistų:)


            
                     Galvokite Naujus Metus ir kalėdines dovanas - žinau, ką dabar galvojat...kad dar labai toli..:)) bet ne..  aš tikrai dar nežinau kur švęsiu Naujus Metus, bet nuolatos užmetu akį į kelionių agentūrų puslapius, na visgi gal pasirodys koks geras ir  tinkamas pasiūlymas:) o dėl dovanų, mano patirtis sako, labai gerai ruoštis iš anksto, analizuoti žmones ir kurti dovanas.


                     

ir dar daugybę dalykų galima prigalvoti, o gal Jūs ir pasidalinsit savo mintimis  su manimi, labai laukčiau:)
bet dabar, tiek mano minčių apie patį gražiausią rudenį. Leiskime jam pamažu belstis į mūsų sielos duris. Linkiu bėgioti po spalvotus lapus, išlukštenti kuo daugiau kaštonų, prisirinkti gilių. Būtinai stabtelkit, pakelkit akis į dangų ir giliai įkvėpkit drėgnai gaivaus oro - toks gi būna tik rudenį :)

Dovilė


Post a Comment

Mano Instagram'e

© Dovilė Fominaitė. Design by FCD.