a magical day with the making of Harry Potter studio tour

October 11, 2015

"No story lives unless someone wants to listen" 
                                      J.K.Rowling

Reikia pradėti nuo to, kad esu labai didelė Hario Poterio gerbėja, taip taip... Jūs gerai supratote:) Knygas esu skaičiusi keletą kartų, o filmus peržiūriu beveik kiekvieną lietingą rudenį ir visada atrandu kažką naujo. Apie šį turą, buvau girdėjusi jau seniai ir viena iš mano svajonių buvo jį aplankyti.  Taigi svajonės pildosi..:) Tai ką pasakosiu ir rašysiu, tai tikriems Hario Poterio gerbėjams arba bent jau prijaučiantiems, o gal tiesiog norintiems paskaityti;)
Daugiau nei 10 metų populiarusis Haris Poteris stebina daugelį knygomis ir filmais. Warner Bros studijoje galima susipažinti ir  pažiūrėti kaip buvo kuriamas, "gaminamas" filmas, kaip kuriami kostiumai, magiškieji gyvūnai, įvairios kaukės, burtų lazdelės.
Iš Londono iki studijos vykome specialiu autobusu. Galima atvykti viešuoju transportu, bei savo automobiliu, viešuoju transportu nebandžiau, o automobilio specialiai tam nesinuomavome, tai įsigydami bilietą, tiesiog įsigijom ir specialiojo autobuso bilietus

Kai tik atėjome, iškart buvau sužavėta didžiulių šachmatų skulptūrų. Mus, mūsų vadinamas, gidas supažindino kas mūsų laukia :) ir  "pažiūrėję" 8 Hario Poterio filmų dalis, artėjome link pagrindinės salės. Aplink tikras akmenines sienas, didelę nuostabą kėlė pati tikriausia Didžioji salė. Ji tikrai labai didelė, pasivaikščiojimas joje tikras malonumas, nes ilgi keturių koledžų stalai šventiškai paruošti. Šioje salėje ir buvo nufilmuota daugiausiai filmo scenų.
Kuo gali dar galima pasimėgauti tai nuodų ir vaistų pamokos klase, čia yra daug katilų, kuriuose kunkuliuoja   įvairūs eleksyrai, taip pat šimtai stiklinių buteliukų su įvairiais "ingridientais"
Dumbldoro kabinetas, taip pat atrodo stulbinamai, ir jo nuostabusis feniksas Foksas. Hagrido ir Landynės nameliai taip pat:) dar piktosios Dolores Ambridž kambarys ir žinoma Grifų gūžtos bendrasis kambarys.
Pasivaikščiojimas Skersiniame skersgatvyje, kur praeini pro Olivanderio burtų lazdelių parduotuvę, Mafaldos Malkin devėtų ir naujų darbužių parduotuvę, taip pat Vizlių šunybių krautuvėlę, kur Fredžio, o gal Džordžo galva sveikinasi iš tolo:)
   Žinoma Hogvartso ekspresas. Pasakiškas didžiulis traukinys, kuris stovi King's Kroso stotyje
Nuostabus Hogvartso tiltas, Hario Poterio tėvų namai, naktinis autobusas, kuris atvažiuoja, kiekvienam burtininkui ištikus bėdai, taip pat Hario tetos namas esantis Ligustrų gatvėje, bei jame esantis Hario kambariukas.. Žinoma ir nuostabus Hagrido motociklas, kelia tokį didžiulį susidomėjimą. 


Einant toliau, galima pamatyti įvairius filme naudojamus kostiumus, kaukes - goblinų, mirties valgytojų, žinoma ir burtų lazdeles. Taip pat matyti vadinamą "green wall'ą", prie kurios taip pat buvo filmuojama daug filmo scenų.

Lazdeles, knygos ir paskirstymo kepurė
Tenai esančioje kavinukėje galima mėgautis ne tik kava, sumuštiniais, bet ir paskanauti moliūgų sulčių :) suvenyrų ir skanėstų parduotuvėse, buvo galima įsigyti visko, ką buvo galima matyti filmuose:) aš asmeniškai labai norėjau paragauti Berty Bott's visokio skonio pupelių. Žinokit o jos tikrai visokio skonio, yra avietinių, mėlynių, arbūzinių, dešrelių, muilo, žemės, snarglių ir vėmalų skonio:) buvo pirkti ir šokoladinių varlių ir visokių guminukų.

Baigiant turą, pats paskutinis dalykas tai yra didingiausia Hogvartso burtų ir kerėjimo mokykla :) Išties tai atrodo beprotiškai įspūdingai, jinai yra didelė, langeliuose galima matyti švieseles. Šviesų instaliacijos pilį apšviečia tarsi būtų rytas, dieną, vakaras ar naktis. Kai visą tai išvydau, priesiekiu, kad stovėjau ir negalėjau patikėti, ką gali žmogaus vaizduotė, kūrybiškumas, o svarbiausia RANKOS:)

Norint aplankyti šį nuostabų magijos pilną pasaulį, bilietus reikia užsisakyti iš anksto. Kalbant apie kainą - šis turas kainuoja su atvykimu ir parvykimu iš ir iki  Londono 63 svarus vienam žmogui, plius papildomai galima užsisakyti moliūgų sultis už 3, 95  svarus. Viso turas trunka 3 valandas. Taip, iš tiesų nemaža suma ir atrodo ne daug laiko, bet laiko tikrai užtenka. Siūlau nuvykti tikrai tiems, kurie yra tikri Hario Poterio gerbėjai.

Lumos:)

 Dovilė














Post a Comment

Mano Instagram'e

© Dovilė Fominaitė. Design by FCD.