sweet Italy part I: one day in Como

October 31, 2015



      Jei planuojate apsilankyti  šiaurės Italijoje, į savo maršrutą rekomenduoju įtraukti  mažą miestelį Komo (Como di Lago), kuris įsikūręs šalia nuostabaus mėlyno ežero. Komo miestas, nuo kurio kilęs ir ežero pavadinimas įsikūręs Šveicarijos pašonėje. 
Į Komo miestuką atvykome traukiniu iš Milane esančios stoties "Stazione Nord Cardona", bilietus galima nusipirkti tinklalapyje http://www.trenitalia.com/, o mes įsigijome automate už 5 eurus į vieną pusę. Traukiniu vykti buvo labai smagu, nes visą kelionės laiką (apie 1val.) matėsi snieguota Alpių panorama. Atvykus į miestelį iškart išeini į pagrindinę gatvę. Čia neapsakomai gražu!!! Prieš akis stūksojo kalnai, pakrante skalauja skaidriojo ežero bangos, ežero mėlyje ilsisi jachtos. Kelionę turėjome rudenį. Ruduo mano mėgstamiausias laikas ir ne paslaptis ten tikėjausi rudens, tačiau oras, kaip spalį, buvo labai šiltas, apie rudenį bylojo tik nukritę lapai:)



Vėliau, ėjome link funikulieriaus, kuris kelia ant kalno. Nusipirkę bilietus, galvojom, kad  užkilę, pasigrožėsim panorama ir viskas, tačiau pamatėm, kad yra daugybe siaurų gatvelių. Man galvoje sukosi mintis  - kaip nuostabu, būtų taip gyventi, tai yra ant kalno:). Vaikščiojant įspūdingomis gatvelėmis, užsukome į jaukią itališką kavinukę, kurioje grojo, ko gero,  klasikinė, itališka, senovinė muzika. Kažkaip jauku vien tik būti... Nuostabiai šiltas oras leido prisėsti už stalelio lauke. Mėgavomės puikiu vaizdu, užkandžiais ir vynu. Buvo gera klausyti, tylėti ir būti.. 
Visa diena Kome nepaprastai greitai prabėgo -  vaikščiojome pakrante,  kilome ir leidomės nuo kalnų, stebėjome žmones, rinkome kaštonus. Visur einant buvo ženklai, kur ir per kiek laiko galima nueiti.



Dabar, kaip pagalvoju ir dalinuosi su jumis įspūdžiais, dienos išties ten mažai:) reiktų bent dviejų:) nespėjome paplaukioti laivu ir apžiūrėti visų garsiausių vilų:), nes 9 procentai namų Kome yra vilos, dauguma jų priklauso pasaulio garsenybėms ir žinoma trūko laiko pačiam miesteliui. Komo miestas Italijos šiaurėje padarė didelį įspūdį, toks jausmas, kad prieš akis nuolat mačiau atviruką:) Manau, nuotraukos "kalba" tą patį..:)


Dovilė



Post a Comment

Mano Instagram'e

© Dovilė Fominaitė. Design by FCD.